Favorieten

Fiat 500 Giardiniera 1967

Verkocht
Bouwjaar: 1967
Merk: Fiat
Bij een liefhebber in de plaats Chieti in de provincie Abruzzen Italië hebben we deze prachtige Fiat 500 Giardiniera uit 1967 opgespoord. Dergelijke kansen komen niet zo vaak voorbij.

Fiat 500 Giardiniera

Bij een liefhebber in de plaats Chieti in de provincie Abruzzen Italië hebben we deze prachtige Fiat 500 Giardiniera uit 1967 opgespoord. Dergelijke kansen komen niet zo vaak voorbij.
“Anno di prima immatricolazione” 1967 staat er in het kentekenboekje en we zijn er best een beetje trots op dat we de Giardiniera hebben kunnen bemachtigen.
De “echte” originele Fiat 500 Giardiniera vind je niet zo maar en zeker niet in een dergelijk mooie staat.
Met haar 53 jaar ziet ze er zelfs verbluffend “jong” uit. De foto’s spreken voor zich! Deze met zorg en oog voor detail  gereviseerde prachtige Fiat 500 hebben we voor de ware liefhebber dan ook uit Italië naar Nederland gehaald.

Verbluffend jong

De klassieker is voorzien van een goede originele kleur laklaag en heeft een upgrade gehad van allerlei nieuwe onderdelen. Zo zijn er onder andere nieuwe aandrijfhoezen, schokbrekers, stuurkogels, hoofdremcilinder, rubbers zijramen, nieuwe banden en een nieuwe accu in gekomen. Daarnaast is de motor voorzien van nieuwe oliën  en zijn de filters vervangen. De algemene staat van de klassieker is uitstekend  en ook de staat van de carrosserie en lak is zeer goed.
Er is geen onderhoudshistorie aanwezig. Waarschijnlijk heeft de auto vele jaren ergens in een hoek van een garage gestaan (zoals best vaker gebeurd in de Abruzzen) om vervolgens door de liefhebber van het stof te zijn ontdaan.
De FIAT 500 Giardiniera wordt geleverd met originele Italiaanse documenten en is in Italië recent apk gekeurd. Hiermee kan de auto worden geregistreerd en door de RDW van een Nederlands kenteken kan worden voorzien. Uiteraard wordt geschakeld met een niet-gesynchroniseerde versnellingsbak. De Giardiniera heeft 4 versnellingen vooruit en uiteraard een achteruit.

Ware liefhebber

Voor de ware liefhebber dus smullen geblazen. Het aantal PK’s bedraagt 18, de Cilinderinhoud is 499cc en het motortje loopt prima.
De ruime laadruimte nodigt uit om voldoende koffers mee te nemen op weg naar een heerlijk weekendje weg. En in het najaar weer op stal, immers op zo ’n “oude dame” moet je goed blijven passen!

Alles heeft zijn waarde en zijn prijs, ze wordt elk jaar ouder en steeds waardevoller dus in de tegenwoordige tijd een “belegging” waar je ook nog eens van kunt genieten. Hoe mooi is dat!

Delen

Geïnteresseerd in deze auto?

Neem dan snel contact op voor een proefrit of meer informatie.
Voornaam
Achternaam *
E-mail *
Telefoon
Bericht
Algemene voorwaarden en privacybeleid *
Ik heb de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid gelezen en ga ermee akkoord