Favorieten

Fiat 500 C Topolino Belvedere Panorama 1954

Verkocht
Bouwjaar: 1954
Merk: Fiat
We weten dat er goedkopere Belvedere’s op de markt zijn, maar betere? We wagen het te betwijfelen.

Vecchio zio

Soms heb je geluk en kom je “zo maar”” via via in contact met een vecchio zio van ver over de tachtig uit het mooie Italiaanse dorpje in Abruzzo……
Er gaat een deur van een schuur open en daar staat ie!
Een prachtige gerestaureerde Fiat 500c Topolino Belvedere uit het mooie jaar 1954. We waren op slag verliefd. Met de oude heer aan het stuur een proefrit gemaakt en na uitvoerige gesprekken en het nodige “handjeklap” dit pronkstuk kunnen bemachtigen.
De Fiat is hard, compleet, zeer origineel en dus een geweldig uitgangspunt geweest om er een fraaie oldtimer van te maken. En dat is met verve gelukt.

Restauratie

Weinig is aan het toeval overgelaten en er hebben ongetwijfeld vele uren gezeten in de kleine Topolino om hem zo te maken. Er is voor gekozen om de auto niet te over-restaureren maar op een zodanig niveau te brengen dat het net lijkt alsof de Fiat zojuist uit de fabriek gerold maar ook weer niet. En dat is goed gelukt. Bestudeer de foto’s aandachtig en constateer dat ook aan de zaken die niet direct in het oog vallen veel aandacht is besteed. We hebben hier echt niet te maken met een snel voor het oog opgeknapte auto zoals er diverse worden aangeboden. Ieder onderdeel is met zorg behandeld.

Het lakwerk is goed en niet van een overdreven klasse maar is gewoon netjes en precies zoals we mogen verwachten als een auto er zo origineel mogelijk uit moet komen te zien. Zelf vinden we de heerlijke klassieke two-tone grijs/bruine kleuren en bruine interieur de perfecte combinatie.

Twin tone

De oude heer heeft de Topolino vele jaren in zijn bezit gehad en vond het tijd om er, zij het met de nodige spijt, afscheid te nemen.
Het zou zijn Italiaanse autohart goed doen als de Fiat bij een persoon zou terechtkomen die er net zo goed voor zal gaan zorgen als hij dat heeft gedaan. We hebben hem beloofd dat dit zeker zal gebeuren!

Het gevoel wat al rijdend over je heen komt is eigenlijk alleen voor de echte liefhebber te begrijpen. Ondanks zijn kleine afmetingen en weinig vermogen geeft de Topolino op een of andere manier een gevoel van vrijheid en basic autorijden in combinatie met een hoog fun gehalte, wat nog eens door het volledig te openen dak wordt versterkt. Ruimte voor kinderen, hond en picknickmand is er voldoende en niets staat een middagje heerlijk toeren in de weg.

Qua investering is het ook nog allemaal te overzien, zeker als je bedenkt dat een restauratie uitgevoerd in de kwaliteit zoals deze auto dat biedt niet vaak voorkomt.

Handmatige startmotor

We weten dat er goedkopere Belvedere’s op de markt zijn, maar betere? We wagen het te betwijfelen. Wil je echt waar voor je geld, iets leuks en super origineel!, inclusief origineel olieblik, krik handmatige startmotor en gereedschapset. Dan is deze Fiat Topolino 500 C (uiteraard ongesynchroniseerd!) zeker de moeite waard. Ze staat op Nederlands kenteken.

Kers op de taart voor de liefhebbers van de Mille Miglia: met deze auto is het mogelijk in te schrijven voor dit wereldberoemde Italiaanse evenement, waarmee het een van de goedkoopste auto’s is om hier aan de start te kunnen komen.

Mail of bel gerust voor meer informatie of maak een afspraak om langs te komen.

Historie

Fiat (Fabbrica Italiana di Automobili Torino, wat Italiaans is voor; Autofabriek van Turijn)
De oorspronkelijke Fiat 500 werd geproduceerd tussen 1937 en 1955. Dit betreft een derde serie, een zogenoemde Fiat 500C Belvedere. Oorspronkelijk werd deze ‘Topolino’ in Italië geleverd. De fiat 500 is natuurlijk een klassieker, een Italiaanse klassieker!

Ontwerp

Deze klassieker is een verlengde versie van de 500. In die eerste naoorlogse jaren was de gemiddelde Italiaanse familie verre van welvarend, maar wel genoeg om een kleine familieauto aan te schaffen. Maar hoe krijg je een Italiaanse familie in een hele kleine Topolino? Fiat zorgde voor een oplossing door een klein stationwagontje te maken met een achterbankje, zodat hij 4 personen en bagage kan vervoeren.

Belevenis

Met zijn 570cc 16 Pk en 4 versnellingen tuft hij door de straten niet om snel te gaan, maar om echt te genieten. Deze auto is perfect voor reclamedoeleinde of voor zondagse ritjes. Door de Toppolino kunt u het echt Italiaanse gevoel beleven, door in de auto te stappen het dakje open te doen waardoor de zon lekker naar binnen schijnt op een zomerse dag en de auto te starten.

De auto is uit Italie gehaald en verkeert optisch als technisch in goede staat.

De auto is te bezichtigen in Grijpskerk.

Delen

Geïnteresseerd in deze Topo?

Neem dan snel contact op voor een proefrit of meer informatie.
Voornaam
Achternaam *
E-mail *
Telefoon
Bericht
Algemene voorwaarden en privacybeleid *
Ik heb de Algemene Voorwaarden en het Privacy Beleid gelezen en ga ermee akkoord